Gratis verzending in België vanaf € 59,-

Pruneti

Italiaanse olijfolie is de beste!!

Er wordt wel eens beweerd dat Italianen de beste olijfolie maken. Spoiler alert. Niks van.

Wat ze dan wel hebben? De meest diverse olijfsoorten.

De beste olijfolie is immers afhankelijk van een hoop factoren, de boom, het klimaat , de ondergrond, de gezondheid van het fruit, de snelheid van verwerking, het machinepark, de kennis van de meester proever.

Complex, dat wel. Maar een goede extra virgin olie is dat ook.

Ik heb al toppers uit Spanje en Griekenland en daar mocht dan ook wel een Italiaanse bij. Laat het dan maar meteen eentje uit de topregio Toscanië zijn.

Gezocht, gewikt en gewogen ben ik bij twee broers uitgekomen. Ze hebben 30 000 olijfbomen van verschillende variëteiten. Dus hier geen nood aan olijven van andere regio's.

En daarbovenop zijn ze uitgerust met de laatste moderne technologie.

Na een hele dag bezoek en proeven was ik meer dan overtuigd. Deze olie is echt complementair met het huidige gamma van olijfwinkel. Zeker dat mijn geweldige fijnproevers van klanten hier plezier aan zullen beleven.

Er zijn 2 soorten verkrijgbaar bij olijfwinkel, de Leggero en de Intenso, beiden in een elegante 500ml fles.

De Leggero, een mengsel van Leccino en Moraiolo olijven, veelal gebruikt bij minder sterk smakende gerechten en voor wie de olijfoliesmaak op de achtergrond wil. Past bij heel veel gerechten en schitterend voor gestoomde en gekookte vis en groenten. Heerlijk bij groenten. En zoals elke Extra Virgin geschikt om te bakken en te braden.

De Intenso, een mengsel van Frantoio en Moraiolo olijven, veelal gebruikt bij sterk smakende gerechten en voor wie de olijfoliesmaak een plus is. Past bij heel veel gerechten en schitterend voor soepen, bittere groenten, bij gegrild vlees. En zoals elke Extra Virgin geschikt om te bakken en te braden.

Awards

De Italiaanse producent Frantoio Pruneti heeft een Gold Award gewonnen op de NYIOOC World Olive Oil Competition 2021, 's werelds meest prestigieuze kwaliteitswedstrijd voor olijfolie.

Ze winnen al vele jaren de NYIOOC Gold Award, een bevestiging dat uitmuntendheid altijd wordt beloond.

www.pruneti.it