Een aanrader voor wie van sterke olijfolie houdt. Uit Toscanië, meer bepaald Chianti, komt deze heerlijke extra virgin olijfolie. De pittige Pruneti olijfolie in een fles van 500ml. Kan met vele koude gerechten, maar ook om te bakken of te braden. Voor deze olijfolie worden verschillende varieteiten gemengd : Frantoio 50% , Moraiolo 30% , Pendolino 10% en 10% anderen. Samen lekker en pittig. Zeker het proberen waard.
Sterke olie : evenwichtig in bitterheid en pikantheid; wordt gekenmerkt door artisjok, groene radicchio en nootmuskaat.In de neus intense aroma's van artisjok en groene tomaat, vergezeld van sensaties van onrijpe banaan en radijs. Onmiskenbare tonen van rozemarijn en gedroogd fruit.
In de mond overheerst de groene radicchio, ook al wordt de bitterheid gekenmerkt door de kracht van de artisjok. We worden geprikkeld door sprankelende tonen van groene radicchio, munt, bieslook en veldsla. Er is ook een intense opening naar kruidige noten, gekenmerkt door zwarte peper en hints van nootmuskaat. Fles van 500ml
Dit is echte Chianti, Toscaanse extra virgin olijfolie. Geen uit elders ingevoerde olie met een Toscaans label op. Pruneti heeft 30 000 eigen bomen, genoeg voor de eigen productie in hun eigen installatie!
TOP 100 94/100 2020 -> EVOLEUM GIDS
TOPSCORE 99/100 -> FLOS OLEI GIDS
Geselecteerd in de Slow Food gids
Smaak en karakter
Koud en onder stikstof geëxtraheerd in hun eigen olijfolie atelier.
Extra Vierge Extra Virgin