Gratis verzending in België vanaf € 59,-

Terra Zakros

Kreta is gekend voor de betere olijfolie

Dat de Grieken scoren als het op Extra Virgin olijfolie aankomt is niet altijd geweten. Zomaar eventjes 80% van de in Griekenland geproduceerde olijfolie is Extra Virgin, de hoogste kwaliteit en de enige met de gezondmakende eigenschappen. Andere landen produceren meer, maar halen niet dat hoge percentage aan Extra Virgin.

Als je dan nog weet dat het zuidelijk gelegen Kreta gekend is voor de betere olijfolie, met de provincie Sitia als uitschieter, dan zijn we blij dat we de vandaar afkomstige Terra Zakros in ons gamma hebben mogen opnemen.

De Terra Zakros olijfolie wordt geperst uit de alom geprezen Koroneiki olijf en wordt geproduceerd bij de lokale coöperatieve. De familie Ailamakis is al sinds generaties gespecialiseerd in het maken van dit vloeibaar goud en weten als geen ander om tot deze heerlijke Extra Virgin olijfolie te komen. Bewijs : de laatste jaren werden ze gelauwerd op de competities in Londen, New York en Athene en werden ze beloond met verscheidene gouden en zilveren medailles.

Verkrijgbaar als Terra Zakros 5 liter verpakking. Eveneens verkrijgbaar als 1,5 en 1 liter Sitia02. Voor wie glas verkiest hebben we 0.5 liter flessen.

De 02 in Sitia 02 staat voor het percentage vrije vetzuren dat wettelijk maximum 0,8% mag zijn voor Extra Virgin. Met 0,2% leveren ze dus een sublieme Extra Virgin af.

En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Deze Top Extra Virgin is budgetvriendelijk doordat hij op een coöperatieve geproduceerd wordt en aan Griekse prijzen.

Laat het je gezondheid en smaakpapillen ten goed komen!

Awards

Terra Zakros, onze producent uit het Zuid-Oosten van Kreta, haalt zijn deel van de gouden en zilveren medailles moeiteloos binnen. Het geheim is eenvoudig, topkwaliteit brengen en niets minder!

  • Silver award NYI00C 2020
  • Gold Medal ECO IOOC 2020

Budgetvriendelijke prijs

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Deze Top Extra Virgin is budgetvriendelijk doordat hij op een coöperatieve geproduceerd wordt en aan Griekse prijzen.

Laat het je gezondheid en smaakpapillen ten goed komen!

Agatha en Nikos

P.S. Als je ooit eens in Oost Kreta vertoeft ga dan zeker eens een bezoekje brengen aan het leuke winkeltje van Agatha en Nikos in Zakros.