Gratis verzending in België vanaf € 59,-

Onze nieuwe Griekse topper in 2024!

Vafis is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige olijfolie en dit doen ze al meer dan 100jaar!

De olijfgaarden van Phaestos, in de vallei van Messara op Kreta, Griekenland, zijn een levende mythe: dat is waar hun roots liggen, een gezegend oud land waar het klimaat en de vruchtbare grond ideale omstandigheden bieden voor de teelt van olijven, waar de mens nooit ophield de olijfboom te cultiveren en olijfolie te produceren . De regio heeft danook de beschermde oorsprongsbenaming (P.D.O.) Messara gekregen.

De filosofie van Vafis is diep geworteld in traditie en vakmanschap, met een sterke nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken. De olijven worden zorgvuldig met de hand geplukt om de integriteit van de vrucht te behouden en om ervoor te zorgen dat alleen de beste olijven worden gebruikt voor de olieproductie.

Vafis olijfolie staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en onderscheidende smaak. De olie wordt gekenmerkt door een rijke, fruitige smaak met een lichte peperige nasmaak, wat typerend is voor eersteklas olijfolie. Dit maakt het een uitstekende keuze voor zowel koken als voor gebruik in saladedressings en marinades.

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de kwaliteit van Vafis olijfolie is het koude persproces. Vafis beschikt over een eigen molen (persinstallatie) en kan zodoende de tijd tussen het plukken en persen tot een strikt minimum beperken. en net dit proces zorgt ervoor dat de natuurlijke aroma's en voedingsstoffen van de olijven behouden blijven, waardoor een zuivere en gezonde olie ontstaat.

Naast de focus op productkwaliteit, zet Vafis zich ook in voor verantwoordelijke bedrijfsvoering. Het bedrijf ondersteunt lokale gemeenschappen en werkt nauw samen met lokale boeren om duurzame landbouwpraktijken te bevorderen.

Vafis olijfolie heeft in de loop der jaren verschillende prijzen en erkenningen ontvangen, wat getuigt van zijn superieure kwaliteit en vakmanschap. Het merk heeft zich gevestigd als een van de toonaangevende producenten in de olijfolie-industrie, gewaardeerd door chefs en fijnproevers over de hele wereld.

In een wereld waar consumenten steeds meer waarde hechten aan kwaliteit en duurzaamheid, blijft Vafis een voorbeeld van hoe traditionele methoden kunnen samengaan met moderne innovatie om een product van wereldklasse te creëren. Vafis olijfolie is niet alleen een culinair product, maar ook een symbool van mediterrane traditie en kwaliteit.